2014. július 11., péntek

Ági a beteg gyerekről

Ha megfázik és köhécsel a gyerek, nagyon sokat javíthat az állapotán, ha az öletekbe fektetitek, hason, és közben ütögetitek a hátát!  
Anno, én is kipróbáltam, s működött! 
Jó az is ha kis kendő van a nyakán, ami egyenletes melegben tartja. Igyon többször, keveset, olyasmit, amiben sok c-vitamin van! Ilyenkor a sok gyümölcs és- vagy gyümölcslé is nagyon jól jön! Ne legyen száraz a szoba levegője soha! Ha nehezebben veszi a levegőt vagy ugatva kezd köhögni, vagy bereked, akkor érdemes mielőbb orvost felkeresni! Nekünk volt egy hideg levegőt és hideg vizet sűrítő- fújó készülékünk, párologtatónk,  azt mindig használatba helyeztük ilyenkor, és szinte mindig segitett! Ha befulladásra hajlamos a baba, mindig legyen otthon a hűtőben erre a célra hasznàlatos kúp, spray, vagy gyógyszer, amit az első ilyen " roham" alkalmából az orvos felírt! Legfeljebb fölöslegesen szereztük be! De amikor baj van, akkor nem esel pánikba, ha van mihez nyúlnod! Nade a legtöbb megfázás ahogy jön, úgy megy is. Sajnos a nyűgösség vele járhat! Pláne ha fogzik is! 

Egyre vigyázz! A gyerekek hamar rátanulhatnak arra hogy a betegségben a szülő engedèkenyebb, mindennek utánaenged, mindent megkap, szóval
rátanulhat az úgynevezett  "betegségelőnyre", ami aztán sok későbbi gond forrása lehet! Biztosan ismertek olyanokat, akik mindig panaszkodnak valamijúkre, hogy több  törődést, nagyobb odafordulást, plusz engedményeket kaphassanak! 
Amúgy esőben imádnak a gyerekek kinn lenni. Amikor Svédországban voltunk, jó rég, hosszabban, ott minden gyerek kinn volt, mindegy milyen volt az idő, így esőben is! Talpig esőkabát, esőkalap, esőcsizma! Sikongva tapicskoltak a tócsákban! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése