2014. április 23., szerda

Ági arról, amikor a jó szomszéd fűje szép zöld

Most arról írok hogy vannak jó szomszédok, akik milyen jó is, hogy vannak! 
Mert van ám olyan is hogy valaki jó indulatból és szeretetből mond vagy tesz valamit. 
Sokszor rosszul eshetnek az őszinte szavak, de ha nem kap gellert a szándék, ha nem sértődünk meg miatta rögvest, akkor akár segithet, lendíthet és javíthat is!  
Bizony nem minden szomszéd zöldebb. Van nagyon jó szomszéd is! 
És de jó hogy van! 
Olyankor az isteni előny, hogy közel van, elérhető, lehet rá számitani! 
Remélem sokaknak van ilyen szomszédja! Legalább egy jó ha van:)!  Nagyon-nagyon fontosak a jó szomszédok!  
Szóval attól még hogy esetleg a gyereke babakocsis, nincs és nem is volt soha semmilyen hordozója, 4 óránként etet és ráadásul a gyereke imádja a főztjét, és naná hogy időben és békésen fogzik, bilizik, köszön még a szomszédnak is, és bónuszként végigalussza az éjjelt és szereti a férjét és a férj meg őt, szóval, ettől önmagában nincs lesz..va, még lehet igaza több mindenben is és lehet az is, hogy ő a jó barát.                                             Vannak durva, boldogságtolvaj (irigy), öröm-ölő emberek. A közvetlen közelben is lehetnek ilyenek. 
Mit lehet tenni? 
Első és legfontosabb, hogy meg tudjuk állapítani hogy ki a jó és ki a rossz szomszéd! 
Hú de nem mindegy! 
De aki jó szomszéd, azt engedjük közelebb magunkhoz! 
Aki viszont mosolyog vagy sem, de mindig rosszabb lesz tőle a nap, ha valahogy megnyilvánul, nos igen, ő a rossz szomszéd. 
Tőle érdemes távolabb lépni. 
És még valamit mondanék. 
Igen, van akinek van tapasztalata, anyáink, apáink, az ő szüleik, az ő szomszédaik, sőt az azoké is és ez szinte a végtelenig fokozható. 
Ám ez nem jelenti és nem adja az alanyi jogot arra, hogy a saját megélt élményük árnyékába kényszerítsék azt, aki most készül épp élete nagy eseményére, mondjuk szülni! 
Sokszor elhangozhat az a letaglózó mondat hogy én csak tudom, hisz én már 2x3x, nx szültem, vagy az, hogy mit vagy úgy oda, nem nagy dolog, más is kibírta, és sok más hasonló. 
Hallottatok esetleg ilyesmit? 
Egy másik ember cselekedeteinek, döntéseinek, lényének bagatellizálása mindig az alá-felé rendelt viszonyról szól. Aki így beszél, annak nagyon fontos a dominancia, kikényszeríti a fölényt, a tiszteletet, fontos az uralkodási igénye,  szereti függőségben tartani a környezetét, lételeme, hogy ő legyen az akire felnéznek, a referencia pont, az etalon, a bezzeg. 
Örömöt ront, félelmet kelt, indulatot generál, és közben elismerést és szeretetet vár el. 
Ám ez már egy másik téma, igaz, nehéz téma, hogy mit lehet ilyen helyzetekben tenni. 
Önmagunkért, meg aztán már az újszülött kisgyermekért, az alakuló új családért, a belső szabadságért, a valódi szeretetért és a saját jogú boldogságért. Kívánok mindenkinek jó szomszédokat, és mivel mindjárt éjfél, szép álmokat! 
Ha lehet akkor ne a szomszédról:)! 

Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése