2014. április 15., kedd

Sárga irigység (Ági)

A sárga rikító szín, nehéz nem észrevenni! 
Az irigység is azonnal érezhető, látható, hallható. Sokszor még szagolható is😉! 
A nők olykor borzasztóan irigyek, féltékenyek tudnak lenni!
(Persze a férfiak is, de az más téma. Ott a kinek van nagyobb, erősebb, szebb és jobb autója, nője, tulajdona kérdések körül forog leggyakrabban a rivalizáció. Volt idő, amikor párbaj vagy háború döntött arról ki a leglegleg.) 
Az irigység nehéz ügy, mert eltorzítja a testet és a lelket, és ez a torzulás olyan, mint a hibás tükör, nagyít, kicsinyít, semmi sem olyan benne mint valójában. Egyszer azt mondta egy szép és fiatal nőre egy másik, jól hallhatóan egy orvosi váróban hogy minek az ilyennek gyerek? A szép lány okos is volt, rámosolygott és azt mondta szép a babád, látszik hogy szereted, mint én az enyémet! 
Intett, köszönt, távozott. 
Ez jutott most eszembe hirtelen. 
Sok olyan megjegyzés születik amely bántó és alapja az irígység. 
Ő sovány (szép, ápolt, humoros, szabadon él, gondolkodik, mosolygós, derűs, hűséges, türelmes, fiatal, stb.), én meg nem. 
Szeretnék olyan lenni, ámde ez is, mint annyi más, megmarad passzív vágynak. Ezért aztán lefikázom őt, aki tesz érte hogy olyan lehessen amilyen, és leszólom. 
Ezzel aztán fel is mentem önmagam, hiszen aki leszól valakit, az automatikusan feljebbre teszi önmagát, mert ugye fentről lehet igazán jól lebeszélni, leszólni, lenézni. 

Az irigy ember ritkán boldog ember. Hiszen minden pillanatban dolga van, mindenkiven riválist, ellenfelet lát, ez beivódik a pórusaiba. 
A saját élete a lefolyóba megy, míg a másét irígyli közben. 
Irigység elleni szer, ha belegondol az irigy a saját házatájába, abba, hogy ott kellene sepregetnie talán, mielőtt a másikat leszólja. 
Ha ott minden oké, akkor jön a derűs mosoly, és az a hozzáállás,ahogy a szép és fiatal anyuka reagált ott és akkor rendelőben. 
Irigységmentes szép napot, söprögetést a saját ház (nem a szomszéd) tájékán, ez kihívásnak se rossz:), és a sárga legyen inkább nárcisz, napsütés, rántotta vagy vaniliafagyi, vagy anyatejes kaki, bármi inkább, mint a szánalmas irígység! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése