2014. március 24., hétfő

Az elmélet


Évek óta hangoztattam, hogy anya akarok lenni. Nem érdekel a karrier, gyereket akarok, slussz-passz. Ez világos volt, mint a nap. 
Kislányként is első dolgom volt a Barbie-k ruhája alá kis gömböt szuszakolni, hogy ő most terhes. A Sissi trilógiából az volt a kedvencem, amiben kislánya születik a szépséges császárnőnek. 
Imádtam minden filmet, ami erről szólt.
Így hát amikor már eltelt 6 (vagy 7?) év azóta, hogy együtt voltunk Ádámmal, már azon csodálkoztam, hogy nincs még egy tucat gyerekünk?! :)
Két éve  végül úgy döntöttünk, ha akar,jöjjön Mór. Mert az nyilvánvaló volt már évek óta, hogy nekünk Mórunk lesz..:)
A döntést követő hatodik hónapban egyszer csak megjelent a második csík a teszten. Meg a tizedik teszten is. Meg a tizenötödiken is. 

Most pedig itt heverek a fürdőkádban, anyukám vigyáz Mórra, hogy kicsit elvonulhassak. (5 csillagos wellness!!!) Hidegfront van. Hogy miért van ennek jelentősége? Hát mert van egy kisbabám. A babák nem szeretik a frontokat. A mamák sem. Legalábbis én előre rettegek, amikor ezt a szót meghallom az időjárás jelentésben.
Amikor naiv rajongással gyerekre vágytam, tudtam -elméletben- hogy ez nehéz lesz. De például a frontok eszembe sem jutottak. 
A szomszéd anyuka ugyanis ilyesmiről nem mesél. 
A szomszéd babája átalussza az éjszakákat, eljátszik egyedül, sose sír. A szomszéd anyuka nem panaszkodik. Mert ugyebár nincs miért.
De az ilyen frontos-nyűgös napokon gyakran eszembe jut a Legszebb dolog című francia film. A film, ami szerintem a legközelebb áll a valósághoz. (NÉZZÉTEK MEG!!!) 


Nem rossz a valóság, ó dehogy! Inkább csak olyan... életszagú. Ahol a hullámvölgyet gyakran újabb hullávölgy követi, hogy onnan még magasabbra lendülhessünk.
Ahol a legrosszabb pillanatokból is kiemel a kisMór nevetése. 
Mert bizony, semmilyen film, könyv, szomszéd nem tud felkészíteni az anyaság gyötrelmeire. 
De a csodáira sem! Minden karika a szemem alatt, minden felszedett kiló, a császársebem, minden értelmet nyer általa.
És még így is rácsodálkozom nap mit nap, hogy mennyire lehetetlen lett volna erre felkészülni. 
Elmélet és gyakorlat nem állt még ilyen távol egymástól soha, mint az anyaság kérdéskörében.
Akármit is mond a szomszéd anyuka, bármilyen is a szomszéd unokája, a Tiéd más lesz. Egyedi, megismételhetetlen. Bármit is mond az elmélet. És ez már a gyakorlat.;)

A szomszéd anyuka makulátlan füve pedig le van sz***va.;)

Üdv,
Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése