2014. április 1., kedd

Ki az a bizonyos SZOMSZÉD?

Ha már annyira le van ugyebár sz***va, ejtsünk pár szót erről a bizonyos szomszédról.

Ő az, akitől rosszul érzed magad. 
Aki nem inspirál, hanem leblokkol. 
Ő az a lány, aki a magazin címlapról mászott le, miközben folyton csak enni látod. Aki nem ájul el, ha fellép a futópadra. Ha csukott szemmel választja ki a napi szettjét, az akkor is fantasztikusan néz ki. Ő az a nő, akinek stabil, boldog, felhőtlen kapcsolata van, amikor Neked nincs. Vagy pont hogy nem, inkább önálló, független, szabad, amikor te láncra verve érzed magad egy rossz kapcsolatban. Az a nő, aki mindent, amit szeretnél, hamarabb ér el és természetesnek veszi. Őt jegyzik el, veszik feleségül, neki kerekedik szépen hasa, miközben Te csak álmodozol róla. Lehet, Neked is kerekedik, de a Tiéd dugig van striákkal. 
Ő úgy szül, ahogy megálmodta, lebeg a föld fölött az Anyák szent glóriájával, míg Te katasztrófának élted meg, traumatizálódtál. 
Ő természetesen, vagy ahogy Ő mondja, "rendesen" szült, vagy ha elvetemültebb, akkor ő tényleg(!) szült, Te császárral. Vagy lehet hogy Te nagyon megszenvedted, de ő még sokkal jobban, mégsem sír miatta, mint Te. Ő szoptat, elejétől fogva, gond nélkül, amíg a nagykönyv (az Ő nagykönyve) jónak nem tartja, míg Te minden cseppért megharcolsz. Ő faggat, hogy mennyi tejed van és miért adsz tápszert. Ő "aggódik", hogy kötődik-e vajon hozzád eléggé a gyereked. Mindeközben persze már leadta a terhességi kilókat, vagy pont lenéz Téged, amiért Te nem nézel ki htb (háztartasbeli) anyukának. Biztos szaranya vagy és a kondiba jársz ahelyett, hogy a gyerekeddel foglalkoznál. Nem merül fel, hogy az éjjel-nappal ringatás és a non-stop szolgálati idő fogyasztott le. 
A szomszéd az, akinek a gyereke, unokája átalussza az éjszakát, aki rendesen eszik, igazi jó gyerek, míg a Rád sajnálkozva néz. A szomszéd fialánya kitűnő tanuló, szuper munkája van és csodás férjefelesége, az unokák is pont akkor jönnek, amikor kell. 

A szomszéd mindig beletrafál legérzékenyebb pontjaidba a kérdéseivel: 

Na és van valakid? Hogy megy a suli? Meló? Férjnél vagy már? Mikor jön már a gyerek? Mennyit híztál, mióta terhes vagy? Rendesen szültél? Van tejed? Tudtad, hogy fejben dől el a szoptatás? Átalussza már az éjszakát? Még mindig csak anyatejet kap? Tud már forogni,ülni,mászni,járni? Nem aggódsz, hogy miért nem tud? Mennyit fogytál szülés óta? Férjeddel tudsz foglalkozni? Mindig ekkora kupi van? Tudtad, hogy minden csak szervezés kérdése? 
BOLDOG VAGY? 

Persze mindez lehet puszta érdeklődés. De mind tudjuk, hogy a nők világában bizony ezeket a kérdéseket leggyakrabban a szomszéd teszi fel. 
Mert Ő pontosan tudja, hogy mi az Achilles-pontod. Gondosan céloz és mindig betalál. Neked remeg a gyomrod, hebegsz-habogsz, próbálod nem mutatni, hogy sikerrel járt. Megint. 

Ám van egy ellenszer. (Ami tényleg fejben dől el.)
Hogy -és most nem csillagozunk ki semmit, nyomatékosítás céljából- LESZAROD.
És tudod, miért? Mert Neki is van szomszédja. Mindenkinek van. 
Lehet, valakinek Te vagy az. 
Belegondoltál már, hogy lehet, valaki szerint pont Te vagy lesz***va?
;)

Üdv,
Anna (talán valaki szomszédja)

Muhahahaha! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése